Comença la Quaresma

La Quaresma és un període de 7 setmanes, que comença després del Dimecres de Cendra i que s’allarga fins a l’inici de la Setmana Santa. Se la representa com una senyora vella de 7 cames, una per cada setmana que dura aquest període.

Segons marca la tradició, una vegada superada la disbauxa pròpia de la setmana de Carnaval, l’objectiu de la Quaresma és preparar-se per la Setmana Santa.

Antigament, era molt present la pràctica de l’abstinència d’alguns aliments i, molt sovint, fins i tot el dejuni total. Per fer més lleugera aquesta abstinència i temps de reflexió, hi havien algunes opcions gastronòmiques típiques d’aquest temps, normalment dolços, que sí estaven permesos. Són, per exemple, els bunyols de vent i les orelletes.

L’aspecte d’aquests dolços és visualment més sobri i discret que la majoria d’elaboracions (el tortell de reis, les mones...) i remarca la importància de l’època en què es consumeixen.

Els Bunyols de Quaresma

Elaborats a base de farina, ou i sucre i de forma rodona, són el dolç per excel·lència d’aquest període. La tradició manava que les pastisseries els preparessin tots els dimecres i divendres durant les 7 setmanes que dura la Quaresma, una tradició que, en la majoria dels casos, s’ha mantingut fins a dia d’avui.

forn sant salvador bunyols farcits quaresma

Però a més, les receptes de bunyols han anat evolucionant amb el temps i no és gens estrany de trobar-ne de farcits de crema i/o de nata, fent molt difícil de decidir quin és el que més agrada. Hi ha opcions per tots els gustos.

Les orelletes

forn sant salvador orelletes

Es tracta d’un dolç fet amb una pasta rodona i aplanada, que es fregeix i finalment es cobreix de sucre, típic durant la Quaresma i la Pasqua, tot i que actualment també es poden trobar durant tot l’any.

Contacta'ns

Treballa amb nosaltres

Oficines Centrals
Pere III, 14
43850 Cambrils
 
977 361 557
 
 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
Nau Industrial
Cantonada Cr. de Ronda amb Cr. de Cambrils
43850 Cambrils
 
977 369 308
 

Treballa amb nosaltres

A GRUP FORN SANT SALVADOR apostem per un equip de persones jove i dinàmic. Tens ganes de formar-ne part? Envia'ns el teu currículum i ens posarem en contacte amb tu.
 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
© Forn Sant Salvador 2023.
 Tots els drets reservats.
Segueix-nos a:
Forn Sant Salvador
Quin Cacau! by Forn Sant Salvador
 
© Forn Sant Salvador 2023.
 Tots els drets reservats.